7 pravil, ki vam lahko rešijo življenje

Če se držite nekaj osnovnih pravil zdravega življenja, si lahko podaljšate življenje in zmanjšate možnosti za razvoj rakavih obolenj in srčno-žilnih bolezni za kar 51 odstotkov. Vas zanima, katerih sedem pravil vam lahko reši življenje.

 

Telesna aktivnost, ohranjanje uravnane telesne teže, zdrava prehrana, nizka raven holesterola, nadzor krvnega tlaka, nadzor krvnega sladkorja in prenehanje kajenja je sedem zlatih pravil zdravega načina življenja, ki vas bodo varovala pred srčno-žilnimi boleznimi in rakom.

 

Če se boste držali vsaj šestih pravil, boste zmanjšali tveganje za razvoj bolezni za kar 51 odstotkov, upoštevanje štirih pravil zmanjšuje tveganje za 33 odstotkov, le enega ali dveh pa za 21 odstotkov, je pokazala nova študija ameriškega združenja za bolezni srca in ožilja. ”Študija nam bo pomagala k temu, da bomo lahko ljudi opozorili na stvari, ki so najpomembnejše pri zaščiti zdravja in pri zmanjševanju možnosti za razvoj kroničnih bolezni,” je povedala vodja raziskave Laura Rasmussen – Torvik iz Feinberg School of Medicine v Chicagu.

 

Strokovnjaki pa so še dodali, da ni nikoli prepozno za to, da spremenite življenjske navade in osvojite pravila zdravega načina življenja. Te trditve potrjuje tudi nemška študija, ki je pokazala, da lahko z opustitvijo kajenja tudi v kasnejšem obdobju močno zmanjšate tveganje za razvoj bolezni. Sodelujoči v raziskavi, ki so bili stari od 50 do 74 let in so prenehali kaditi, so zmanjšali tveganje za razvoj srčne in možganske kapi za kar 40 odstotkov.

 
 
Povzeto po: http://vizita.si/clanek/zdravozivljenje/7-pravil-ki-vam-lahko-resijo-zivljenja.html

Pusti komentar

Tvoj E-mail naslov ne bo javno objavljen.

Lahko uporabljaš naslednje HTML tage in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Toggle This
  • Vreme

    Error loading http://xml.weather.yahoo.com/forecastrss?w=55848377&u=c
  • Prevajanje

  • Anketa

    Loading ... Loading ...
  • Prijava